chakras en klierenEndocriene klieren en chakras

hormoonElke endocriene klier staat in verbinding met een chakra en een belangrijke zenuwknooppunt. De chakras absorberen de universele of primitieve energie (chi, prana, akasha enz...), splitsen deze op in samenstellende deeltjes en zenden ze dan langs de energierivieren, de nadis genaamd, naar het zenuwstelsel, de endocriene klieren en daarna naar het bloed om het lichaam te voeden.Elke endocriene klier staat in verbinding met een chakra en een belangrijke zenuwknooppunt. De chakras absorberen de universele of primitieve energie (chi, prana, akasha enz...), splitsen deze op in samenstellende deeltjes en zenden ze dan langs de energierivieren, de nadis genaamd, naar het zenuwstelsel, de endocriene klieren en daarna naar het bloed om het lichaam te voeden.

Een chakra kunt u het beste zien als een bloem die al naar gelang de omstandigheden open of dicht kan staan. Is een chakra bijvoorbeeld de keelchakra gesloten, dan betekent dat bv. problemen met communiceren, zoals stotteren. Het mooiste is dus wanneer een chakra open staat.

Chakra's zijn de energiepoorten van kosmos naar de mens; wil een mens zich evenwichtig kunnen voelen, dan is het van vitaal belang dat de zeven chakra's goed zijn geopend. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan! Wat echter ook wel eens voorkomt, is dat een chakra te ver opens taat en de persoon zo een bepaalde tijd blootstaat aan negatieve energie...


(Klik op een van de chakras hieronder voor een uitgebreide uitleg.)
Wees dirigent van je eigen hormonen en stamcellen.

Mediteer ze naar de juiste plek. De meditatie die u op deze website kunt downloaden, is een heel effectieve en eenvoudige methode om tot rust te komen. Ze bestaat uit eenochtend en avond meditatie, 20 min ‘s ochtends en 20 min ‘s avonds. De meditatie bestaat uit een combinatie van een reeks ademhalingen door de neus. 's Ochtends uit men de AH klank, 's avonds uit men de OHM klank tijden het uitademen door de neus.

Door meditatie breng je je geest tot rust met als direct gevolg dat je hele lichaamsstelsel tot rust komt. Je hele hormoonstelsel breng je zo weer in balans en een goed functionerend hormoonstelsel staat aan de basis van een gezond organisme. Zijn er storingen in het hormoonstelsel, dan is het gevolg dat er na verloop van tijd ontstekingen en ziektes ontstaan. En de voornaamste oorzaak van storingen in dit hormoonstelsel is stress, wat van psychische aard is. Het één leidt tot het ander. Door middel van deze meditatiemethode kan men dus weer het geestelijke en het lichamelijke in balans brengen.

Afgezien van het feit dat meditatie op zich al bijzonder heilzaam is voor lichaam en geest, is het effect van de klanken AH en OHM uiterst werk-zaam. Deze klanken stimuleren namelijk actief de meesterklieren van het hormoonstelsel en in het bijzonder de hypofyse en pijnappelklier die hierdoor bepaalde hormonen aanmaken.

Download nu de cd!

1. introductie
2. ochtend meditatie
3. avond meditatie

Wilt u hier meer over weten?

The peace of mind meditatie cd. (nederlands)


Kundalini

Bekijk nu deze prachtige video over de kundalini die door de chakras heen gaat en zijn eindoel de pijnappelklier bereikt.

Chakra kundalini video


Chakras zijn elementaire energiecentra die zich in het lichaam van de mens bevinden. De verticale kolom die ontstaat als we de Chakra's op een lijn zien word Soeshoemna genoemd. De verticaal stijgende en dalende energie wordt Ida en Pingala genoemd.

1. chakra-kundalini


Deze energiestroom de kundalini die zich zetelt in het muladhara (wortel-chakra) kronkelt a.h.w. rondom de soeshoemna (energiekanaal, dat door de wervelkolom loopt van de wortel-chakra naar de kruin-chakra toe), de centrale as.

De Nadi's zijn fijnstoffelijke slagaders die de Prana door het fijnstoffelijke lichaam leiden.

Meer weten over de chakra`s.
(klik hier)homeCopyright © -2002-2018 S.V.S. | Disclaimer